Ricky Renner wint supercross Goes 2016

januari 20 2016

Ricky Renner heeft de 24e editie van de Supercross Goes op zijn naam geschreven. De uit Florida afkomstige motorcrosser bleef in een spectaculaire finale de Fransen Ludovic Macler en Jason Clermont voor.

Inters Open
Voor het eerst in de geschiedenis waren de tribunes van de Zeelandhallen totaal uitverkocht tijdens de Supercross. Het gekomen publiek kreeg in de finale van de Inters Open waar voor hun geld. Lange tijd ging de Fransman Ludovic Macler aan de leiding. Ronde na ronde kwam de Amerikaan Ricky Renner dichterbij en in de allerlaatste ronde ging Renner voorbij aan Clermont, waardoor er voor de tweede keer op rij een Amerikaan de belangrijkste wedstrijd van de Supercross Goes won.

Zeeuwen
Mark Boot uit Burgh-Haamstede werd 10e en was daarmee de beste Zeeuw. Stefan Hage uit Kapelle zou ook starten in de Inters, maar hij raakte geblesseerd op een van de laatste trainingen voorafgaand aan de Supercross.

‘Doel was winst’
“Het is geweldig om hier te winnen”, zegt Renner. “Ik had het deze week wat lastig, maar nu heb ik toch de klus geklaard. Ik heb ver moeten reizen en het doel was om te winnen en dat is gelukt.” Vorig jaar won de Amerikaan Ross Johnson, die dit jaar niet meedeed. Nu dus opnieuw een Amerikaanse winnaar. “Het was een spannende race. Ik had wat geluk dat ik hem (Macler red.) op het laatste moment inhaalde. Het liep fantastisch af.”

SX1
In de SX1-klasse was er de winst voor Dimitrie Sep uit Roosendaal. Hij eindigde voor Kevin van Geldrop uit Urmond. De enige Zeeuw in de finale van deze klasse was Jeremy van de Goor uit Vlissingen hij behaalde de zevende plaats.

SX2
De SX2-klasse werd een prooi voor de uit Poortvliet afkomstige Kyle Matthijssen. De Zeeuw pakte na een lang gevecht met Brad Bijtjes (Alkmaar) de eerste plek. Bijtjes ging onderuit in de laatste bocht en zo kon de Belg Bo de Clerq nog tweede worden. Marvin Boone uit Yerseke werd zevende in deze klasse.

Reactie Matthijssen
“Ik heb twee jaar niet gereden”, vertelt Matthijssen, die vrijdag ook al de Nationale Open won. “Lekker dat ik weer op dit niveau mee kan.” Matthijssen had niet verwacht dat hij de SX2 zou winnen. “Ik had gedacht vooraan mee te rijden maar ik ben er wel heel blij mee. Volgend jaar zie je mij in de Inters Open.”

Klik hier voor alle uitslagen

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co