Training Rinus vd Ven

06-01-2019

Rinus vd Ven zal alle vrije trainingen begeleiden in de Zeelandhallen.

Voorafgaand aan de trainingen is er korte briefing waarin uitgelegd wordt wat de huisregels zijn, hoeveel groepen er zijn en hoe lang de groepen iedere keer rijden. Er worden drie of vier groepen gemaakt, waarin de rijders naar leeftijd en kunnen worden ingedeeld, zodat iedere rijder , groot of klein, beginner of prof kan trainen. Verder wordt er tijdens deze sessies geen les gegeven, en wordt er vrij getraind.

Iedereen mag komen trainen, je hoeft niet perse aan de wedstrijden mee te doen om eens een keer op een echte SX-baan waar alles in zit te rijden.

Naast de vrije trainingen geeft Rinus ook nog les, tijdens deze sessies, worden er bepaalde technieken en vaardigheden besproken en geoefend, zoals de houding op de motor, het wasbord, bochtentechniek, dubbels, en mischien wel trippels voor de gevordenden. Ook het starten komt aan bod.Ook kijkt Rinus naar bv de afstelling van uw vering.

Maar het meest belangrijke is wel dat je er op gewezen wordt waar je beslist nog niet aan toe bent. want je eigen veiligheid is wel het belangrijkste.

Rinus is de meest  Nedrlands meest succesvolle SX rijder geweest, heeft alle Nederlandse SX wedstrijden die er waren gewonnen, en heeft ook alle Duitse SX wedstrijden wel een keer gewonnen, is zelfs ADAC- kampioen SX-2 geweest. Maar ook op de buitenbanen was Rinus in zijn tijd een van Nederlands beste rijders. 

Rinus verzorgt al meer dan tien jaar trainingen , en zijn bekenste en meest succesvolle pupil kennen we natuurlijk allemaal.

Rinus geeft deze Lessen op Zaterdag avond, Zondag avond, en Dinsdag middag.

Eeen trainingsessie, of het nu bij Rinus of Mark/ Frank is raden wij iedereen aan die nog geen of weinig ervaring heeft, of iemand die zijn vaardigheden nog verder wilt verbeteren, want SX is toch heel wat anders dan 'normale" cross

Ook hier geld wees er op tijd bij want vol is vol en we werken hier maar met kleine groepen.